THE HAT FACTORY BY WELSH + MAJOR.

这个前帽子工厂经历了一层又一层的动荡历史,包括火灾、入侵和疯狂的社会事件,最终成为一个家庭住宅。哈特工厂位于新南威尔士州的Gadigal Land,占地150平方米,被轻轻地分为两套近似镜像的公寓。由于澳大利亚Squatting博物馆(Australian Museum of Squatting)拥有令人难忘的历史,同时也成为了霍利斯公园(Hollis Park)的西部哨兵,客户要求将建筑改造成一个住宅,以容纳他们不断增长的四口之家。利用现有的边界在所有的四个端点,Welsh + Major拆除了由仓库改造而成的住宅的浪漫色彩,而选择了一种拼图式的方法,使新住宅封装了光线和体积,为居住者提供独立和身份。

If Diana Wynne Jones’ beloved Howl’s Moving Castle was set in our world, I’d like to think that Sophie Hatter’s house would be very much like this (or transformed into this, if you’ve seen the film adaptation, that is). Like Wynne’s titular Castle, the former hat factory has undergone layers and layers of tumultuous history that included a fire, police invasion and wild social events, before finally settling down to become a family home. Located on Gadigal Land, New South Wales, the property of the Hat factory, totalling 150 square metres, is gently divided into two apartments with near mirroring plans. With an unforgettable history featured in the Australian Museum of Squatting, as well as becoming somewhat of a western sentinel to Hollis Park, the clients requested the building to be transformed into a home that would accommodate their growing family of four. Utilising the existing boundaries on all four ends, Welsh + Major removed the romantics of what a warehouse turned residence, and instead opted for a jigsaw-esque approach in which allowed the new dwelling to encapsulate light and volume for independence and identity for the inhabitants.

学好设计去卓美

|室内设计|建筑设计|软装设计|平面设计|

扫码添加微信

发表评论

您的电子邮箱地址不会被公开。