Shenzhen Natural History Museum

新建的深圳自然历史博物馆将成为深圳市“新时代十大文化设施”之一,也是华南地区建成后的第一座大型综合性自然博物馆。

The new Shenzhen Natural History Museum is set to be one Shenzhen’s “Ten Cultural Facilities of the New Era” and the first large-scale comprehensive natural museum Southern China once complete.

  • Client: Engineering Design Management Center of Shenzhen Municipal Construction and Public Works Administration
  • Location: Shenzhen, China
  • Size:100000 m2
  • Collaborators:B+H Architects and Zhubo Design
  • Program:Museum

“世界级自然科学博物馆”

位于深圳市平山区风景如画的燕子湖附近,10万平方米的新设施将成为一座世界级的自然科学博物馆,致力于解释自然进化规律,从全球角度展示深圳的地理和生态,并积极倡导科学。

“A world-class natural science museum”

Located adjacent to the picturesque Yanzi Lake in the Pingshan District of Shenzhen, the new 100,000m2 facility will be a world-class natural science museum dedicated to interpreting the laws of natural evolution, showing the geographies of Shenzhen and its ecology in a global perspective, and actively advocating science.

这个名为“三角洲”的设计方案从三角洲河无缝上升,邀请游客和居民沿着其无障碍的绿色屋顶旅行。

The design scheme, entitled “Delta”, rises seamlessly from the river delta, inviting visitors and residents to journey along its accessible green rooftop.

最大限度地接近自然

该设计扩展了公共公园网络,旨在通过一系列活动最大限度地进入郁郁葱葱的绿色区域,以保持场地全天开放和活跃——从清晨慢跑到傍晚散步。这为居民和游客提供了享受和接触大自然的机会。

Maximising access to nature

The design extends the public park network and aims to maximise access to the lush green areas throughout with a range of activities dedicated to keeping the site open and active throughout the day – from early morning jogs to late evening strolls. This gives the opportunity for residents and visitors alike to enjoy and connect with nature.

一个公共公园延伸到整个屋顶,突出了自然历史博物馆的有机几何结构。

A public park extends throughout the roof and highlights the Natural History Museum’s organic geometries.

与自然联系

就像一条河流,它的形状与地球保持平衡,每一个转弯都会从屋顶公园的专用观景台上,在周围的公园、山丘和湖泊上形成一个新的壮观景观。

Connecting with nature

Like a river stream finding its shape in balance with the earth, every turn frames a new spectacular view over the surrounding park, hills, and lake from dedicated viewing terraces along the roof park.

就像河水顺着河流流淌一样,起伏的形状将客人引向一条“洞穴”式的通道,该通道与博物馆大厅相连,并由多个咖啡馆和公共区域激活,成为建筑物跳动的心脏。

Like water streaming down a river, the undulating form leads guests to a ’cave’ inspired passage that is connected to the museum lobby and activated by multiple cafes and public areas, serving as the pulsating heart of the building.

新的10万平方米设施将成为世界级的自然科学博物馆,致力于解释自然进化的规律。

The new 100,000m2 facility will be a world-class natural science museum dedicated to interpreting the laws of natural evolution.

设计链(shejil)

打开设计链,开启链接世界!

设计链在创立之初,就以“链接世界设计师”为自身使命,一直致力于打造以设计为核心的“设计链生态体系”。目前设计链旗下除拥有设计师互动平台设计链网之外,我们还搭建设计师变现平台shejil.com.cn。设计链的这一系列生态布局,为设计创意从业者在学习、展示、交流、就业、交易、创业各个环节提供了优质的专业服务,为设计师和企业的成长之路提供了高效的解决方案和立体的视觉服务。感谢无数关注、爱护我们的朋友,设计链愿与充满活力的您,彼此相伴,共同成长!设计链-让设计更容易,与创意群体一同进步。设计链(shejil),和大家一起交流设计,分享快乐吧!

● 官网站:shejil.com.cn

● 微信号:shejilcom

● 公众号:设计链shejil

Open the shejil, open the linked world !  Make design easier。

来自(SEE MORE)

发表评论

您的电子邮箱地址不会被公开。