Saint Petersburg, Russia, 2019

The new St Petersburg office for international software development company JetBrains transforms their current premises into a modern immersive campus environment.

With nine offices already located in Europe, the U.S. and Russia, the new building will help the St. Petersburg office attract unique talent by expressing its distinct identity to its workforce.
Overlooking the Gulf of Finland, the new JetBrains’ campus is designed as a place of true connectivity and openness; a place that fully engages people and enhances their everyday lives.

UNStudio在2019年底赢得国际竞争后,设计了国际软件开发公司JetBrains在圣彼得堡的新办公室,通过其架构促进互动和可持续性,并专注于项目的三个关键词:连接性、舒适性和多功能性。UNStudio在2020年进一步开发了这一设计,预计今年晚些时候将开始建设。

After winning an international competition at the end of 2019, UNStudio has designed the new office of international software development company JetBrains in Saint Petersburg, promoting interaction and sustainability through its architecture, and focusing on the project’s three keywords: Connective, Comfortable, and Versatile. UNStudio further developed the design in 2020 and construction is expected to start later this year.

考虑到UNStudio设计办公楼和工作区的广泛投资组合,建筑师们意识到,在促进员工福利的同时,工作环境需要什么才能富有成效和鼓舞人心。基于这些关键因素,新设计同样注重每位员工和访客的舒适和福利,突出了JetBrains独特的工作文化。

Given UNStudio’s extensive portfolio of designing office buildings and workspaces, the architects were aware of what is needed for a working environment to be productive and inspiring, all while promoting the wellbeing of employees. Based on these key factors, the new design focuses on the comfort and wellbeing of every employee and visitor equally, highlighting JetBrains’ particular approach to work culture.  

一个大型的垂直阶梯式室内中庭位于项目中心,是新JetBrains社区的主要焦点。中央会议室、休息室、礼堂和中央餐厅都与开放空间并排布置,周围有各种各样的生物亲和力。为了将一个区域连接到另一个区域,建造了横跨中庭的桥梁。开放空间然后连接到室外庭院和露台面对风景如画的芬兰湾。
A large, vertically-stepped indoor atrium is situated at the center of the project and acts as a main focal point of the new JetBrains community. Central meeting rooms, breakout spaces, auditoriums, and a central restaurant are all allocated alongside the open space, surrounded by diverse biophilia. To connect one zone to another, bridges were implemented, spanning across the atrium. The open space then connects to an outdoor courtyard and terraces facing the picturesque Gulf of Finland.

该体系结构提供了高效灵活的工作空间,吸引了人们,并为他们提供了见面、讨论和协作的场所。当员工和访客第一次进入大厅时,他们首先看到的是一个开放的中庭。大厅里有一些公共设施,如衣帽间设施、淋浴和运动空间。为所有1000名新员工创建了定制的健康工作站。裙楼层上的封闭庭院由与现有办公楼相连的活动廊道封闭。

The architecture provides efficient and flexible workspaces, engaging people and giving them a place to meet, discuss, and collaborate. As employees and visitors first enter the lobby, they are met with the first views of an open atrium. Several public facilities are situated in the lobby, such as cloakroom facilities, showers, and exercise spaces. Custom-made healthy work stations were created for all 1,000 newly-housed employees. An enclosed courtyard on the podium level is enclosed by an active gallery that is connected to the existing office buildings. 

至于立面的设计,中庭选择了透明的锯齿形立面,为开放空间提供了充足的自然光,同时阻挡了热量的增加。除了在玻璃外壳内部安装了一个柔和的隔音遮阳装置外,还增加了悬臂来遮蔽立面。至于上下体量,凸出的釉面陶瓷元素包裹在外墙上,提供阴影、光线反射和触觉。

As for the facade’s design, a transparent zigzag facade was chosen for the atrium, providing an abundance of natural light into the open space while blocking heat gain. Cantilevers were also added to shade the facade, in addition to a soft acoustic shading device on the inside of the glazed shell. As for the upper and lower volumes, protruding glazed ceramic elements embraced the exterior walls, provide shading, light reflection, and tactility.

来自(SEE MORE)UNStudio

设计师合作

|室内设计|建筑设计|软装设计|家具产品|

扫码添加微信

发表评论

登录... 后才能评论